Grande Drilltropp

STAVDRILL 2018 ASKØY, BERGEN!


Helgen 9.11-11.11.2018 deltok Grande drilltropp med 24 drillere i årets Stavdrill i Askhøyhallen på Askøy utenfor Bergen.
Vi reiste i buss fra Grande skole fredag morgen og hadde en fin tur over fjellet i fint vær og godt føre. Tradisjonen tro hadde vi første stopp på Fagernes for litt innkjøp av munngodt. Vi stoppet også på Flåm for middag. Vi kom frem på Kleppestø Ungdomsskole helt i rute i følge tidsskjemaet, og her ble vi innlosjert i 3 klasserom.  Tropper ble fordelt og de store jentene passet på de små, mens foreldrene fikk eget klasserom å campe i. Etter erfaringsutveksling innen luftmadrass- kompetanse fra erfarne drillforeldre til de på førstegangsreis, ble vi servert kveldsmat før drillerene hadde første treningsøkt.
På foreldrerommet var det stille kl 2200, noe senere på rommene til drillerne. Drillere var oppe og konkurranseklare etter frokostservering kl 7-9, så etter sminking og håroppsett fikk vi se gode oppvisninger fra alle solistene og duettene vi hadde med.
Lørdag kveld reiste vi inn til Bergen by for et bedre måltid på Egon, til begeistring for liten og stor. På foreldreommet holdt de fleste seg våkne nesten helt til kl 22.30 denne lørdagskvelden, men knirket oss gjennom natta på luftmadrasser og nybonede gulv. Drillere var noe mer slitne enn kvelden før, og sovnet også tidlig.
På søndag var det oppvisning av troppene våre, før premieutdeling og hjemreise. Det ble mange pallplasser på oss denne helgen, hele 17 av 30 mulige. Disse ble fordelt på 7 x GULL, 7 x SØLV OG 3 x BRONSE! Gratulerer alle sammen!
Helgen på Askøy var fylt med latter, glade og spente drillere og foreldre. For en førstereis drillmamma var det stort å se sin niåring delta på et så stort og velorganisert stevne. Det viste hvor mye frivillig arbeid som legges ned for at drillere skal kunne konkurrere i sin idrett. Det å drille er ikke bare å være drillpike foran et korps på 17. mai!